Egyszerű habcsók recept
Az Egyszerű habcsók hozzávalói:Ahány tojás fehérje, annyiszor 5 dkg kristálycukor
csipet só
egy csepp ecet
Az Egyszerű habcsók elkészítési módja:
A tojásfehérjét robotgéppel közepes fokozaton félig felverem. Hozzáadom a cukrot, egy csipet sót, egy csepp ecetet, és magas fokozaton kemény habbá verem. A sütőpapírral bélelt tepsibe kávés kanállal (igazából habzsákkal kellene, de nekem ehhez nincs türelmem) apró halmokat rakok. Előmelegített sütőben 120 °C-on (légkeverésesnél csak 100 °C) 45-50 perc alatt rózsaszínűre sütöm.
Amikor a sütőt kikapcsoltam, kicsit megnyitom az ajtaját, és így hagyom kihűlni a habcsókot.
Szoktam úgy is sütni, hogy a felvert hab tetejére kókuszreszeléket, vagy darált diót szórok, és így kanalazom a tepsibe. Ha elfogyott róla, akkor ismét megszórom, és folytatom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Hoev, 2009. jún. 2. 19:44
Az egyszerű habcsók elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.