Pudingos - tejfölös piskóta recept
A Pudingos - tejfölös piskóta hozzávalói:A piskótához:
4 tojás
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
1 dl víz
1 dl olaj
20 dkg porcukor
20 dkg liszt
A pudinghoz:
1 l tej
2 cs. pudingpor (ízlés szerint)
1 cs. vaníliás cukor
5 ek. cukor
A krémhez:
7,5 dl tej
3 cs. vaníliás pudingpor
20 dkg cukor
3 kis pohár tejföl
A Pudingos - tejfölös piskóta elkészítési módja:
A pudinghoz szokás szerint megfőzzük a pudingot. Ha vaníliás piskótát csinálok, kakaós pudingot főzök, ha pedig kakaós piskótát csinálok, vaníliás pudingot főzök. (De lehet például szamócás vagy bármilyen más puding is.) A piskótához a vaníliás cukrot, a sütőport, a porcukort és a sima lisztet egy tálba összekeverjük. Másik tálban habosra verjük a tojásfehérjét. A tojássárgáját is habosra verjük, hozzáöntjük a vizet és a olajat, újra kikeverjük. A tojássárgájához hozzákeverjük a lisztes keveréket, azután a tojásfehérjét is. A piskótát beleöntjük a kivajazott, kilisztezett tepsibe. A piskótára egyenletesen ráöntjük a pudingot és megsütjük. Nem kell félni, a megsült tészta hullámos lesz. A krémhez a tejből, a pudingporból és a cukorból sűrűre főzzük a pudingot. Ha kihűlt, hozzákeverjük a tejfölt. A krémet a kihűlt piskótára kenjük, megszórjuk csokireszelékkel vagy édes kakaóporral.
A krém nagyon finom, más sütire is rá lehet tenni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2009. jún. 2. 17:51
A pudingos - tejfölös piskóta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.