Túrókrémes Charlotte-torta recept
180 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Túrókrémes Charlotte-torta hozzávalói:
Piskótához:
4 tojás
8 dkg cukor
8 dkg liszt
fél tasak sütőpor
2 dkg kakaópor
Krémhez:
40 dkg túró
20 dkg porcukor
20 dkg mascarpone
1 citrom héja
1 tasak vaníliás cukor
1 őszibarack-konzerv
A Túrókrémes Charlotte-torta elkészítési módja:
A piskóta hozzávalóiból süssünk egy vékony piskótalapot. A krém hozzávalóit jól keverjük ki, és a felével kenjük meg a piskótalapot. Szorosan tekerjük fel, és fél órára tegyük hűtőbe. A barackokat csepegtessük le. A töltött tekercset szeleteljük 1cm vastagra. Egy félgömb alakú tálat béleljünk ki fóliával. Tegyük bele a szeleteket, szorosan egymás mellé helyezve, és töltsük bele a maradék krémet. A felezett barackokkal borítsuk be, és a maradék tekercsekkel fedjük le. 2 órára tegyük hűtőbe, majd borítsuk tálra, és barack szeletekkel díszítve kínáljuk.
Diétázók a cukrót édesítőszerrel helyettesíthetik.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: a3636b3945, 2008. ápr. 2. 14:36
A túrókrémes charlotte-torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.