Mandula recept
A Mandula hozzávalói:A tésztához:
40 dkg liszt,
25 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
20 dkg darált dió,
1 evőkanál kakaópor,
1 kiskanál őrölt fahéj,
1 evőkanál rum,
A töltelékhez:
20 dkg vaj,
15 dkg porcukor,
3 dl tej,
3 evőkanál liszt,
ízlés szerint rum és mandulaaroma.
A Mandula elkészítési módja:
A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóporral és a fahéjjal elkevert lisztet, a darált diót, ízesítjük a rummal, és alaposan összegyúrjuk. Fóliába csomagolva hideg helyen 1-2 órát pihentetjük. A pihentetett tésztát apránként a kikent mandulaformába simítjuk, a formákat tepsibe helyezzük, és 180 fokon megsütjük. A lisztet kevés hideg tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet, és lassú tűzön, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. A tűzről levéve hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a porcukorral, a mandulaaromával és a rummal kikevert vajat. A kihűlt mandulákat a krémmel kettesével megtöltjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. ápr. 2. 14:35
A mandula elkészítési módja és hozzávalói.