Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Hagymaleves pirítós csillaggal recept

Hagymaleves pirítós csillaggal recept

A Hagymaleves pirítós csillaggal hozzávalói:
1,5 l csirkehúsleves,
40 dkg hagyma,
6 dkg vaj,
só,
2 szelet kb. 1 cm vastag kenyér,
5 dkg reszelt trappista sajt.


A Hagymaleves pirítós csillaggal elkészítési módja:
A hagymát megtisztítjuk, kb. 2-3 mm vastagon felkarikázzuk. 20 g vajat felolvasztunk egy fazékban, rátesszük a hagymát és lefedve alacsony hőfokon üvegesre pároljuk. Ha szükséges hozzáadunk kevés húslevest. Amikor a hagyma megpuhult hozzáöntjük a húslevest és kb. 5 perc alatt összeforraljuk. Ha szükséges sóval ízesítjük. A kenyérből süteményszaggatóval csillagokat szúrunk ki. A maradék vajon megpirítjuk, tetejére reszelt sajtot szórunk. Az elkészült levest tányérokba szedjük, tetejét meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel, ráhelyezzük a pirítós csillagokat és így tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A hagymaleves pirítós csillaggal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook