Hagymaleves pirítós csillaggal recept
A Hagymaleves pirítós csillaggal hozzávalói:1,5 l csirkehúsleves,
40 dkg hagyma,
6 dkg vaj,
só,
2 szelet kb. 1 cm vastag kenyér,
5 dkg reszelt trappista sajt.
A Hagymaleves pirítós csillaggal elkészítési módja:
A hagymát megtisztítjuk, kb. 2-3 mm vastagon felkarikázzuk. 20 g vajat felolvasztunk egy fazékban, rátesszük a hagymát és lefedve alacsony hőfokon üvegesre pároljuk. Ha szükséges hozzáadunk kevés húslevest. Amikor a hagyma megpuhult hozzáöntjük a húslevest és kb. 5 perc alatt összeforraljuk. Ha szükséges sóval ízesítjük. A kenyérből süteményszaggatóval csillagokat szúrunk ki. A maradék vajon megpirítjuk, tetejére reszelt sajtot szórunk. Az elkészült levest tányérokba szedjük, tetejét meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel, ráhelyezzük a pirítós csillagokat és így tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. márc. 31. 14:22
A hagymaleves pirítós csillaggal elkészítési módja és hozzávalói.