Spenótos-camembertes batyu recept
A Spenótos-camembertes batyu hozzávalói:10 dkg spenót (levél),
1 kis gerezd fokhagyma,
1 evőkanál olaj,
5 dkg camembert sajt,
1 cs leveles tészta.
A Spenótos-camembertes batyu elkészítési módja:
A spenótót megmossuk, durvára vágjuk és enyhén sós vízben kb. 5 percig forrázzuk. Leszűrjük és hagyjuk lecsöpögni. A fokhagymát meghámozzuk, hajszálvékony szeletekre vágjuk és az olajon picit megpároljuk. Hozzáadjuk a spenótot, még 1-2 percig pároljuk, majd levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. Közben a camembert sajtot felkockázzuk. A leveles tésztát kissé kinyújtjuk és négyzet alakú darabokra vágjuk. A spenótot a tésztanégyzetekre helyezzük átlósan, a tetejére rászórjuk a camembert kockákat, majd a tészta szabadon maradt sarkait a tetejére hajtjuk és könnyedén összenyomjuk. Tetejét megkenjük tojással és 200 fokos sütőben 18-20 percig sütjük.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. márc. 30. 18:23
A spenótos-camembertes batyu elkészítési módja és hozzávalói.