Töltött kagylótészták recept
90 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Töltött kagylótészták hozzávalói:
20 db nagyméretű, kagylótészta(vagy kanelloni tészta)
Fél kg darált sertés, vagy csirke hus
pikáns fűszerkeverék
oreganó
majoránna
szines bors, frissen őrölt
1 paradicsom
1 paprika
1dl olaj, diónyi vaj-a sütéshez
só
5 dkg rízs
2 db sárgarépa
fél marék borsó
1 egész tojás
1 ek olaj
Tetejére.
1 tojás
2dl tejszin
rezselt gouda sajt
A Töltött kagylótészták elkészítési módja:
Töltött kagylótészta 20 db nagy kagylótésztát(vagy kanellonit) 15 percig sós vízben, gyakran kavargatva, (al dente ) megfőzöm. Töltelék: A darált húst pörköltszerűen lesütöm, grill, és pikáns fűszerkeverék, oregánó, majoránna, színes bors, paradicsom, paprika kerül még bele. 5 dkg rízset, 2 db vékonyra szeletelt sárgarépával, egy kevés borsóval, sós vízben fél puhára főzök, 1 ek olajjal, sóval. A lesült darált húst, rizst összekeverem 1 egész tojással, és ezzel a masszával megtöltöm a jól átmosott lecsepegtetett tésztát. ( lehetcsak a hussal is tölteni rízs nélkül)Kivajazott tepsibe rakom. Ha jól átforrósodott, ráöntöm a következőt:1 tojás 2 dl tejszin. A tetejére durvára reszelt gouda sajt kerül. Készre sütöm. Nyáron egy jó adag jégsalátával, igen laktatós.
A tészta ne főjjön el, mert sütés közben még lágyul. A SPÁR-ban kapható ilyen tészta. A recepthez FOTÓ található a naplómba, vagy ezen a linken, van egy album ételek fotóival.
http://picasaweb.google.hu/rolvisa/Telek
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: rolvisa, 2008. márc. 29. 20:01
A töltött kagylótészták elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.