Fordított almás recept
120 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Fordított almás hozzávalói:
1 kg alma
fél citrom
6 db tojás
6 ek liszt
6 ek cukor
fél cs sütőpor
2 cs vanília puding
4 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg cukor
A Fordított almás elkészítési módja:
A tepsit alufóliával kibéleljük,és margarinnal megkenjük.vékonyra szeletelt, egymás mellé rakott alma cikkekkel kirakjuk(amit a citromlével meg locsoltunk) 6 tojásból, piskótát készítünk,a felét ráöntjük az almára, a másik felébe 2 ek kakaót keverünk, és azt is ráöntjük.forró sütőbe megsütjük. Sütés után tálcát helyezünk a tepsire, és átfordítjuk rá a süteményt. ha kihűlt a következő krém kerül rá: a tejből, pudingból , sűrű masszát főzünk, ha kihűlt hozzá keverjük a cukorral habosra kevert margarint. Csokimáz is kerülhet a tetejére.
Csokimáz nélkül is készülhet.
FOTÓ a naplómba!!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: rolvisa, 2008. márc. 22. 20:01
A fordított almás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.