Mami szelet recept
80 perc
Zsírszegény
A Mami szelet hozzávalói:
30 dkg liszt
1 tk só
10 dkg vaj
3 db tojás sárgája
2 dkg élesztő
kevés cukros tej
1 kis üveg barack lekvár
töltelékhez:a 3 tojás fehérje habnak felverve
15 dkg porcukor
15 dkg darált dió vagy 5 dkg kókusz
10-15 szem meggy
A Mami szelet elkészítési módja:
30 dkg liszt ,1tk só, 10 dk vaj,3 tojás sárgája,2 dkg élesztő,(felfuttatva langyos, cukros tejben) Jól összedolgozzuk,2 részre osztjuk,2-3 mm vékonyra nyújtjuk Lekvárral megkenjük. A két oldalát feltekerjük, középen 3 ujjnyi részt hagyunk, és ide kerül, a töltelék. Fél órát a tepsibe pihentetjük langyos helyen. Töltelék:3 tojás fehérjéből, 15 dkg porcukorral, kemény habot verünk. Bele keverünk 15 dkg darált diót. A 3 ujjnyi részre halmozzuk, egy sor magozott meggyet rakunk rá. Mérsékelt lángon sütjük. Ha kisült porcukorral meghintjük.2-3 ujnyi szeletekre vágjuk fel.Nagyon mutatós. A habot megfelezve az egyik rúd készülhet kókusszal, 5 dkg elég.
Ne süssük szárazra!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: rolvisa, 2008. márc. 17. 22:46
A mami szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.