Hószelet recept
A Hószelet hozzávalói:1 dkg élesztő,1 kk.cukor,1/2 dl tej,40 dkg liszt,25 dkg margarin,4 t.sárgája,1 cs.sütőpor.
töltelék:4 t.fehérje,só,30 dkg cukor,10 dkg kókuszreszelék.
A Hószelet elkészítési módja:
Egy dkg élesztőt 1 kk.cukorral,1/2 dl langyos tejjel felfuttatunk.Ezt 40 dkg liszttel,25 dkg margarinnal,4 t.sárgájával és 1 cs.sütőporral keverjük össze,majd tésztát gyúrunk belőle.3 egyforma cipót formázunk belőle,majd langyos helyen pihentetjük.Elkészítjük a tölteléket:a 4 t.fehérjét cs.sóval kemény habbá verjük,majd belekeverjük a 30 dkg cukrot és 10 dkg kókuszreszeléket.Ezt is 3 részre osztjuk.Lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát,amit megkenünk töltelékkel,majd felcsavarjuk.4 cm-es szeleteket vágunk belőle,amit kivajazott,lisztezett tepsiben,előmelegített sütőben kb.30-40 percig sütjük.A tepsiben hagyjuk kihűlni,majd megszórjuk porcukorral.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: PIROS35, 2006. nov. 1. 19:28
A hószelet elkészítési módja és hozzávalói.