Piskóta recept
40 perc
A Piskóta hozzávalói:
6 tojás,6 kanál k.cukor,6 k.liszt,1/2 cs.sütőpor
A Piskóta elkészítési módja:
A tojások sárgáit a kristálycukorral habosra keverjük.A lisztet összekeverjük a sütőporral.A tojások fehérjét pedig kemény habbá verjük. A cukros t.sárgáját apránként,folyamatosan kavargatva a t.fehérjehabhoz adjuk,majd ugyanígy járunk el a sütőporral elkevert liszttel is.Amikor eldolgoztuk a liszttel is,vajjal kikent,liszttel meghintett tepsibe öntjük a masszát,a sütőt megrázogatva elegyengetjük.10 percig erősebb tűznél (5-ös fokozat),majd utána levéve (4-es fokozat),tovább sütjük a piskótát.Kb. 25 perc alatt sül meg.Ha megsült,tetszőleges krémmel,esetleg lekvárral megtöltjük. Lehet csokis piskótát is hasonló módon sütni,ebben az esetben nem 6 kanál lisztet adunk hozzá,hanem 4 ek.lisztet és 2 ek.keserű kakaóport.(ugyanígy a sütőport ehhez kell adni) Tetejét p.cukorral meghintjük,vagy csokival,tortabevonóval áthúzzuk.
Mindig azonos irányba kell a masszát kavargatni,így nem törik össze a hab.
Lehet sütőpapírt is használni,így csak le kell húzni a papírt,ha megsült a piskótánk.
Nem szabad kinyitni sütés közben a sütő ajtaját,mert összeesik a piskóta.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: PIROS35, 2006. nov. 1. 15:56
A piskóta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.