Lekváros bukta másképp recept
80 perc
A Lekváros bukta másképp hozzávalói:
50 dkg liszt,csapott kk.só,2 dl tej,3 db tojás,7 dkg margarin,1/2 cs.élesztő,5 dkg p.cukor,20 dkg lekvár.
(túrót,mákot vagy almát is tehetünk bele tölteléknek)
A Lekváros bukta másképp elkészítési módja:
Az élesztőből és a tejből kovászt készítünk,majd meghintjük liszttel.A lisztet picit megózzuk,majd hozzáadjuk a kovászt,a t.sárgájákat,az olvasztott margarint és jól összedolgozzuk a tésztát.(Ha a kezünktől és az edénytől könnyedén elválik a tészta,akkor jó!)Egyenletes melegben kb.30 percig kelesztjük,majd lisztezett deszkán kb. 1 ujjnyi vastagra nyújtjuk ki a tésztát.Hasábra,majd kockákra vágjuk fel.Betöltjük,majd feltekerjük a tésztát,kb.180-200 fokon,előmelegített sütőben sütjük.(Zsírozott vagy vajazott,liszttel meghintett tepsiben,vagy sütőpípírral bélelt tepsiben!)Mielőtt kisütnénk megkenjük a tetejét tojással.Porcukorral meghintjük a kisült buktákat.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: PIROS35, 2006. nov. 1. 16:03
A lekváros bukta másképp elkészítési módja és hozzávalói.