Puncs linzer recept

Elkészítési idő 60 perc

A Puncs linzer hozzávalói:
50 dkg liszt
1cs sűtőpor +
1cs vanilia
20 dkg porcukor
1 ráma
3 tojás sárgája,
kevés tej


A Puncs linzer elkészítési módja:
A hozzávalókat összedolgozzuk,előbb a vajat a liszttel elmrzsoljuk, adunk hozzá kevés tejet, hogy nyújtható legyen. 4 lapban sűtjük, tepsi hátán. A lapokat baracklekvárral megkenjük, tetejére rózsaszín máz kerül. MÁZ: 20 dkg porcukor 3 ek meggy lé (befőtt) 3 ek olaj Ezt jó simára kikavarjuk, és a tésztára simítjuk. Másnapra jól megpuhul, szeletelhető.

Ez egy nagyon mutatós, olcsó máz,fényesre szárad, jól szeletelhető.Citromosan is készíthető, akkor a meggylé helyett 3 ek citromlé kerül.
Én bodza bogyóból készített szines lével is készítem, gyönyörű rózsaszínű lesz tőle.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A puncs linzer elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook