Svéd „cukor” kuglóf recept
A Svéd „cukor” kuglóf hozzávalói:2 dl liszt,
1,25 dl cukor,
2 teáskanál sütőpor,
1 teáskanál őrölt kardamom magok,
fél teáskanál só,
3 db tojás,
1,5 dl tejszín,
vaj és liszt a forma kikenéséhez.
A Svéd „cukor” kuglóf elkészítési módja:
Keverjük össze először a száraz adalékokat, majd külön a nedves adalékokat. Végül óvatosan forgassuk őket össze. Kenjük ki a formát vajjal, majd hintsük be liszttel, vagy ha nincs kuglófformánk, akkor egy kerek mély jénaival tegyük ezt. Öntsük bele a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon 55 perc alatt süssük készre. Ellenőrízzük tűpróbával, hogy megsült-e. Ezt legegyszerűbben úgy tehetjük, hogy egy fogpiszkálót szúrunk bele, és kihúzzuk. Ha tiszta marad, átsült a sütemény. Mikor kivesszük a sütőből fordítsuk ki a formából, pihentessük egy keveset, és csak utána tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. márc. 27. 16:08
A svéd „cukor” kuglóf elkészítési módja és hozzávalói.