Jégbe hűtött almaleves recept
A Jégbe hűtött almaleves hozzávalói:- 1 ek. földimogyoró- vagy salátaolaj
- 1 ek. currypor
- 1 1 l zsírtalan csirkehúsleves
- 3 hámozott, kimagozott reszelt alma
- 1 ek. citromlé
- 1 csipet porcukor
- 1 késhegynyi cayenne-bors
- 2 dl jól lehűtött tejszín
- korianderlevél vagy petrezselyem
A Jégbe hűtött almaleves elkészítési módja:
Tegyük az olajat tűzálló edénybe. Melegítsük meg. Tegyük bele a curryport. Pirítsuk 2-3 percig. Öntsük hozzá a meleg levesből egy pohárnyit. Főzzük 10 percig. Ezután rakjuk hozzá az almát és a megmaradt levest. Pároljuk puhára az almát. Vegyük le a tűzről, jól hűtsük le. Tálalás előtt keverjük simára a keverőgépben a citromlével, a sóval, a cukorral és a caxenne-i borssal. Fakanállal keverjük bele a tejszínt, ízlés szerint még fűszerezzük. Öntsük hűtött levescsészékbe és díszítsük a korianderlevéllel.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: nefis, 2006. máj. 18. 14:11
A jégbe hűtött almaleves elkészítési módja és hozzávalói.