Mazsolás-currys csirke recept
A Mazsolás-currys csirke hozzávalói:2 nagy csirkemell,
16 dkg szárított sárgabarack,
2 kis fej hagyma,
1 csokor zöldpetrezselyem,
2 evőkanál mazsola,
2 dl tejszín,
4 dl csirkehúsleves,
4 teáskanál currypor,
só,
bors,
cayennebors,
kurkuma,
1 teáskanál étkezési keményítő.
A Mazsolás-currys csirke elkészítési módja:
A húst lefejtjük a csontról, majd kis darabokra vágjuk. A sárgabarackot félbe vágjuk. A hagymát,zöldpetrezselymet finomra vágjuk. Egy edényben kevés olajat forrósítunk, megpirítjuk benne a húst. Sóval, borssal fűszerezzük. Hozzáadjuk a hagymát, együtt pirítjuk, majd fűszerezzük cayenneborssal, kurkumával és 2 teáákanál curryvel. Felöntjük a tejszínnel elkevert húslevessel. Hozzáadjuk a sárgabarackot és a mazsolát. Lassú tűznél 10-15 percig főzzük. Végül az étkezési keményítővel besűrítjük és hozzáadjuk a maradék curryt. Tetejét megszórjuk a petrezselyemmel. Párolt rizzsel körítjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. ápr. 9. 14:51
A mazsolás-currys csirke elkészítési módja és hozzávalói.