Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Illatos csirkenyársak recept

Illatos csirkenyársak recept

Az Illatos csirkenyársak hozzávalói:
8 db felső csirkecomb,
só,
15 dkg lángolt kolbász,
2 gerezd fokhagyma,
1 ágacska rozmaring,
8-10 zsályalevél,
1 ágacska kakukkfű,
1 ágacska citromfű,
4 evőkanál olaj,
1,5 dl félszáraz fehérbor.


Az Illatos csirkenyársak elkészítési módja:
A combokat a bőr nélküli, belső oldalukon hosszában felvágjuk, kicsontozzuk, kissé kiverjük, besózzuk. A kolbász héját lehúzzuk, villával lenyomkodjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a leveleikre szedett, alaposan megmosott, finomra vágott zöldfűszereket, jól összekeverjük, és arányosan elosztjuk a hússzeleteken. Összegöngyöljük és kettőt-kettőt hurkapálcával szorosan összetűzünk. Bőven megkenjük olajjal, alufóliába csomagoljuk és előmelegített, forró sütűben (220 fokon) 20 percig sütjük, majd fólia nélkül további 10-15 perc alatt piros-ropogósra pirítjuk. A sütőedényben visszamaradt pecsenyeléhez öntjük a bort, és összeforraljuk vele (3-5 perc), majd zsírtalanítjuk, leszűrjük, a felével bevonjuk a húst, a többit külön tálkában kínáljuk. Párolt zöldségek, vegyes saláta illik hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


Az illatos csirkenyársak elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook