Károly-szelet recept
A Károly-szelet hozzávalói:8 szelet marhacomb (egyenként kb. 7 dkg),
5 dl olaj,
2 nagy vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
15 dkg füstölt császárhús,
1 ek. kapribogyó,
1 tk. erős pirospaprika,
csipetnyi kömény,
só,
bors,
A Károly-szelet elkészítési módja:
A szeleteket mindkét oldalon kiverjük, a szélüket több helyen bevágjuk, a húst megsózzuk, megborsozzuk. A vöröshagymát apróra, a fokhagymát finomra vágjuk. A császárhúst felkockázzuk. Az apróra vágott császárhúst serpenyőben kiolvasztjuk, kiszedjük és félretesszük. A zsírban hirtelen átsütjük a hús mindkét oldalát, ezt is kivesszük, és a finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk a zsíradékban. Visszatesszük a szalonnát, rászórjuk a pirospaprikát, hozzátesszük a kapribogyót, fokhagymát és a húst. Vízzel v. húslevessel felengedjük, köménymaggal, borssal fűszerezzük. Fedő alatt kis lángon kb. 1 órát pároljuk. (Elfővő levét pótoljuk!)
Vajban forgatott főtt tésztát (pl. szarvacska) adjunk köretként ehhez a csípős húsételhez.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: bnedora, 2008. ápr. 6. 00:01
A károly-szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.