Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Fokhagymás, tejes rántottszelet recept

Fokhagymás, tejes rántottszelet recept

A Fokhagymás, tejes rántottszelet hozzávalói:
Rántanivaló hús (kb, 0,5-1 cm vasag bármilyen hússzelet, csirkecomb, szárny stb.)

bors
tojás
tej
fokhagyma
zsemlemorzsa
ízlés szerint delikát
liszt


A Fokhagymás, tejes rántottszelet elkészítési módja:
A rántanivaló húst kloffolás nélkül,(ez lehet sertés, púlyka, csirke stb...)megfűszerezzük (só, bors, delikát és karikára vágott fokhagymával)egy nagyobb tálba és annyi tejet öntünk rá, hogy a húst ellepje. Egy éjszakán keresztül állni hagyjuk. Sütés előtt a húst kipanírozzuk, lisztbe, fűszeres felvert tojásban és zsemlemorzsában megforgatva úgy, hogy a tejben felkarikázott fokhagymát a hússzeletekre panírozzuk. Forró olajban aranybarnára sütjük. Nem kell sok sűlés neki, mert a tejtől a hús hamar puhára sül. Bármilyen köret készíthető hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


A fokhagymás, tejes rántottszelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook