Házi krémes recept

A Házi krémes hozzávalói:
Tésztához: kb.1,5 kg liszt,3 tojás sárgája,1k.kanál só, kis kanál szódabikarbóna, langyos víz, 2 evőkanálecet, 70dkg. sertés darált háj, 2 pohár tejföl,
A krémhez:8 db tojás fehérje, 20 dkg cukor, 1,3 liter víz 4 cs. vanilia puding.


A Házi krémes elkészítési módja:
A tésztát két részben kell elkészíteni. 1. 1 kg liszt,3tojás sárgája, só, tejföl, és a szódabikarbónát annyi langyos vízzel meggyúrni, hogy a tészta jó puha legyen. 2. A 70 dkg. hájat, 2 evőkanál ecetet és egy kis liszttel összedolgozni úgy, hogy a tészta kemény legyen. A két tésztát (a puha és a kemény) össze kell jól dolgozni. Ha lágyra sikert a tészta,lisztet kell még hozzá adni annyit, hogy a tészta nyújtható legyen. Egy kicsit pihentetni kell. Az összedolgozott tésztát megmérem és kb.18-20 dkg - os cipókat formálok. Ezután a cipókat egyesével elnyújtani, minél többször annál szebb leveles tésztát kapunk belőle. Elnyújtás után több rétegben hajtsuk össze így lesz leveles a tésztánk. Egy tepsi tésztához kettő gombócot félre teszünk, a többit le lehet fagyasztani. Sütés: Egy gombócot nagyon vékonyra elnyújtjuk és előmelegített forró sütőben világosra sütjük. Sütés után azonnal krémes nagyságúra vágjuk ( így nem törik el) majd a másik lapra tesszük a krémet, amit nem daraboltunk fel. Krém készítése:Egy kb. 3-4 literes lapos edénybe felteszünk 1 liter vizet 20 dkg. cukorral forralni, és amikor a víz forrik bele öntjük a 3 dl. vízzel fel oldott vanilia pudingot. Egy kicsit főzzük. Majd ezt félre tesszük és a 8 tojás fehérjét 20 dkg cukorral kemény habbá verünk. a kemény habot a még langyos pudinghoz keverjük szép óvatosan, hogy ne legyen darabos a krém. Egy nagyon keveset hűlni hagyjuk, és a kisült tésztára ráöntjük a krémet, majd a feldarabolt kockákat a tetejére helyezzük. Ha egy kicsit dermedt már a krém, késsel óvatosan a kockák mentén feldaraboljuk a tészta alját is. porcukorral meghintve nagyon finom.

A nyolc tojás sárgájából csöröge tésztát szoktam készíteni.
Elkészíteni sokkal hamarabb van, mint leírni!
Ha valami nem érthető írj privibe. Válaszolok szívesen.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A házi krémes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook