Sült sertés nyakrész recept
100 perc
A Sült sertés nyakrész hozzávalói:
1 kg nyakrész
5 cikk foghagyma
Flora margarin
1 kg burgonya
só
őrölt fekete bors
őrölt paprika
250 ml tej
delikát
köménymag
10 dkg reszelt sajt
A Sült sertés nyakrész elkészítési módja:
Egy magasabb szélú tepsit a Flora margarinnal kikenjük. A fúszereket a keménymagon kivúl egy kis tálban üsszekavarjuk. A húst felszeleteljük és mindkét oldalról kikloffoljuk. Megszórjuk a fúszerrel és tepsibe rakjuk. Minden egyes szeletre összezúzott foghagymát teszünk. A burgonyát megpucoljuk és hasább alakura szeleteljük. Megsózzuk és rá szórjuk a köménymagot jól összekeverjük.és ráteszük a húsra,megszórkatjuk pici delikáttal,és rá öntjük a tejet. Alufóliával bevonjuk és forró sütőbe tesszük kb. 45-50perc alatt megsül. Vagy 5 percel előbb levesszük a fóliát, hogy a burgonya kicsit megpiruljon. Mikor tányéra rakjuk megszórjuk a reszelt sajttal. Zöldség salátával tálaljuk.
Fekete bors helyett, szerintem jobb a fehér bors.Delikát helyet lehet Vegetát is használni. A foghagyma helyett általába foghagyma pasztát használok.
Legujabbam a burgonya közzé teszek savanyú káposztátá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: takieta, 2008. ápr. 5. 16:23
A sült sertés nyakrész elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.