Pettyes mézes recept
90 perc
A Pettyes mézes hozzávalói:
25 dkg porcukor,1 evőkanál zsir, 3 evőkanál méz, 2 egész tojás, 1 kávés kanál szódabikarbóna / bróza/, 60 dkg finom liszt, kakópor, egy étcsokoládé.
Krémhez? 7 dcl tej, 2 zacskó krémpor, 2 evőkanál rétesliszt, 1 zacskó vanilia cukor, 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor.
A Pettyes mézes elkészítési módja:
Lapok: A liszten kivül minden összetevőt jól felmelegitünk és bele kavarjuk a 60 dkg lisztet,és jól összedolgozzik. A tésztát 3 részre osztjuk, a 3. ki lehet picivel kevesebb mint a másik kettő. A harmadik részbe teszünk pici kakaót. A két részt egyforma lapokra nyujtjuk, csusztatós tesibe megsütjük. A harmadik részből 10 tepsi nagyságú rudakat készitünk, ezt is megsütjük. A krém. A vajon kivül mindent jól összefőzünk és kihütjük. a vajat külün kikavarjuk és a krémalappal jól össze dolgozzuk. A lapokat a következő képen töltjük meg: Alulra kerül az egyik lap, majd erre krémet teszzünk rá rakjuk a rudakat és megint krémet majd végül a másik lap. Tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk. másnap szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: takieta, 2008. márc. 30. 11:21
A pettyes mézes elkészítési módja és hozzávalói.