Gyöngyike szelet recept
A Gyöngyike szelet hozzávalói:Tészta:
40dkg liszt
17dk porcukor
2 tojás
1 evőkanál méz
1 kávéskanál szódabikarbóna
5 dkg vaj
Krém:
20dkg vaj
20dkg porcukor
5 evőkanál liszt
fél liter tej
1 vaníliás cukor
2 evőkanél kakópor
2 csomag tortabevonó
A Gyöngyike szelet elkészítési módja:
A tészta alapanyagait összegyúrjuk.3 részra osztjuk és zsírzott-lisztezett tepsi hátulján egyenként megsütjük őket. A kérmhez a lisztet a tejben simára keverjük felfőzzük és ha jó sűrű belekeverjük a vajat és a cukrot.Addig keverjük míg ki nem hűl,majd kétfelé vesszük az egyibe egy vaníliacukrot a másikba 2 evőkanál kakaóport keverünk. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat. A tetejére tortabevonót olvasztunk.
Célszerű elöszőr a krémet elkészíteni és ahogy sűlnek a lapok nem kell megvárni míg teljesen kihűl hanem ha langyos akkor már lehet rátenni a krémet.Ha a csoki megkötött rajta akkor már lehet is szeletelni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: dudubaba, 2010. jan. 9. 14:23
A gyöngyike szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.