Mézes Krémes 2. recept
A Mézes Krémes 2. hozzávalói:Tészta:
18 dkg porcukor
2 tojás
6 dkg margarin
3 evőkanál langyos méz
60 dkg liszt
2 kávéskanál szódabikarbóna
csipet só
Krém:
7 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
7 evőkanál búzadara
20 dkg margarin
1 citrom
1 kis üveg baracklekvár
Csokimáz:
6 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaó
5 evőkanál víz
1 evőkanál olaj
10 dkg margarin
A Mézes Krémes 2. elkészítési módja:
-A főzött krémet készítsük el először.A 7 dl tejben sűrűre fözzük a 7 evőkanál búzadarát és hagyjuk kihűlni. -A sütőt 180 fokra előmelegítjük. -A porcukrot,a tojásokat,a margarint a langyos mézet,a tejet és a sót langyos tűzhelyen forrásig heítjük,majd belekeverjük a lisztet és a szódabikárbónát.Négy részre osztjuk és a lapjához,zsírozott tepsi hátulján vagy sütőlemezen kisütjük.A kisült lapokat félretesszük hűlni. -Elkészítjük a krém másik felét.A margarint habosra keverjük a prcukorral,a vaníliás cukorral és a citromlével.Összedolgozzukk a két krémmasszát. -Megtöltjük a lapokat.Az első és a második közé krémet teszünk ,a második é a harmadik közé lekvárt,a hamrmadik és a negyedik közé ismét krémet. -A tetejére elkészítjük a csokimázat.Az átszitált porcukrot,a kakaót és a vízet 2 percig főzzük,majd hozzákeverjük a margarint és végül az olajat.Azonnal rákenjük a tészta tetejére,mert gyorsan megkeményszik a máz.12 órai állás után felszeletelhetjük.
A margarint nem a tűzhelyen keverjük a mázhoz,mert kicsapódhat nagyon könnyen.
A baracklekvár ne legyen híg,mert kifolyik a lapok közül.
Ha azt szeretnénék,hogy gyorsabban megpuhuljanak a lapok ,akkor mielőtt megtöltenénk kenjük le langyos rumos tejjel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 3005ba59ac, 2009. jún. 20. 19:01
A mézes krémes 2. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.