Marianna szelet recept
A Marianna szelet hozzávalói:Tészta:40 dkg liszt,
10 dkg cukor,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
1 tojás,
6 dkg margarin,
2-3 evőkanál baracklekvár
Krém:6 dl tej,
6 ek liszt
25 dkg porcukor
1 margarin
1 vaniliás cukor
pici rum,kakaó
Máz:15 dkg cukor,
3 ek kakaó,
2 ek étolaj,
2 ek forróvíz
A Marianna szelet elkészítési módja:
A tésztához valókat összegyúrjuk és 3 lapot sütünk.Kb.25×35 cm-t. A tejet a liszttel felfőzzük,kihűtjük,a margarint a cukorral kikeverjük.Majd a kettő krémet összekeverjük és kettévesszük. Egyikbe 1 vaniliás cukrot ,másikba pici rumot és 2-3 evőkanál kakaót keverünk. Az alsó lapra rakjuk a kakaós krémet,a felsőre a vaníliásat. Tetejére csokimáz.
A sütit megnézhetitek a naplóm 627. és 630. bejegyzésénél:)
Jó étvágyat kívánok:)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 1fb0dcbfc6, 2009. szept. 19. 13:38
A marianna szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.