Joghurtos Charlotte-torta recept
1890 kcal
29 g
42g/szelet
12-13 dkg babapiskóta
10dkg vaj
16 csokoládés rudacska,amit én babapiskótával helyettesítettem
1 teáskanál eperdzsem
2 zacskó citrom ízű zselépor(főzős)
20 dkg cukor
5dl joghurt
5 dl tejszín
1 zacskó vaníliás cukor
A Joghurtos Charlotte-torta elkészítési módja:
A szétmorzsolt babapiskótát az olvasztott vajjal összegyúrjuk és margarinnal kikent 24 cm-es tortaformába nyomkodjuk,kb.2 órára hűtőszekrénybe állítjuk. A megszilárdult tortalapot tálcára csúsztatjuk és az eperdzsemmel megkenjük,kinyitva köré állítjuk a karimát.(én egyel nagyobb tortasütő karimáját raktam köré.) A zseléport 3 dl hideg vízben csomómentesen elkeverjük,hozzáadjuk a cukrot és kevergetve addig melegítjük,amíg a zselépor és a cukor feloldódik.(ne forraljuk).A tűzhely szélére húzzuk és rövid pihentetés után belevegyítjük a joghurtot.Hideg helyre tesszük. 2 dl tejszínt kemény habbá verünk,a dermedő zselébe forgatjuk és a krémet a tortalapra simítjuk.Kb.3 órára hűtőszekrénybe állítjuk.A maradék tejszínt a vaníliás cukorral felverjük és lazán a krémre halmozzuk.
Én tejszín helyett szederrel díszítettem:)
A sütit megnézhetitek a naplóm 495.bejegyzésénél:D
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 1fb0dcbfc6, 2009. aug. 5. 14:49
A joghurtos charlotte-torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.