Mama-misu recept




babapiskóta
rum(aroma)
tejszín
vaj
nescafé
tej
vaníliás pudingpor
csokoládés pudingpor
tejszínhab
A Mama-misu elkészítési módja:
A babapiskótákat lerakom egy tál aljába, meglocsolom egykis rumos, gyenge kávéval. Közben elkészítem a pudingokat, de mindkettőbe keverek a végén vajat és nyers tejszínt is. Így sokkal krémesebb állagú lesz. A piskótára teszek vaníliakrémet, aztán megint kávés piskóta, majd csokikrém, piskóta, vaníliakrém stb., amíg el nem fogy, vagy tele nem lesz a tál. Pár órára hűtőbe teszem, tálaláskor a tetejére tejszínhabot nyomok. Egyszerű, gyors és nagyon finom. Nem utolsósorban, bárhogy variálható.
Rum helyett, ha a siserehad kiskorú, akkor természetesenn aroma kerül és a kávé, koffeinmentes, esetleg capuccino.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: doxikri, 2009. máj. 15. 12:54
A mama-misu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.