Mediterrán saláta, öntettel recept



jégsaláta
rucola
medvehagyma
lila v. póréhagyma
paradicsom
kígyóuborka
citrom
Öntethez:
kefir v. joghurt
oliva olaj
só
bors
fokhagyma
mustár (dijoni is lehet)
A Mediterrán saláta, öntettel elkészítési módja:
A hozzávalókat megmosom, összevágom/tetszőlegesen/, lazán összekeverem. Kevés fél citrom levével meglocsolom, lehet egy kis oliva olajat is csurgatni rá. Az öntethez a hozzávalókat ízlés szerint összekeverem, a fokhagymát belereszelem. Azért nem írtam mennyiséget, mert mindenki ízlés szerint rakhat bele mindenből amennyit szeret. A saláta jól zárható dobozban a hűtőben napokig frissen marad. Sózni nem kell! Az öntetet tálaláskor rakom hozzá.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: doxikri, 2009. máj. 7. 19:37
A mediterrán saláta, öntettel elkészítési módja és hozzávalói.