Jégsaláta dresszinggel recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Jégsaláta dresszinggel hozzávalói:
egy kis fej jégsaláta
1-1 db sárga, zöld és/vagy piros pritamin paprika
2 db paradicsom
1 db kigyóuborka
1 szál póréhagyma
1 fej lilahagyma
1 csokor petrezselyem
olívaolaj
citromlé
só
az öntethez:
250 gr natur joghurt (vagy tejföl)
fél adag feta sajt
bors
1-2 gerezd fokhagyma
A Jégsaláta dresszinggel elkészítési módja:
A jégsalátát összetépkedjük, a többi hozzávalót tetszés szerinti darabokra aprítjuk. Enyhén megsózzuk, az apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk és pár csepp citromlét, majd olívaolajat öntünk rá. Az egész zöldséghalmot jól összekeverjük. Az öntetet külön tálkában készítjük el, és úgy is tálaljuk: egy fél adag feta sajtot villával összetörünk, rányomjuk a fokhagymát, borsozzuk és elkeverjük a joghurtban. (Vigyázat ezt már sózni nem szabad, mert a feta eleve sós!) Sült húsok mellé önálló köretként javaslom, isteni finom!!:))
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: peach, 2009. aug. 12. 16:10
A jégsaláta dresszinggel elkészítési módja és hozzávalói.