Rakott babapiskóta sütés nélkül recept


30 dkg babapiskóta
25 dkg gesztenyemassza
1 csomag Gála vanília ízű pudingpor
20 dkg kimagozott meggy
2 dl habtejszín+ 1 vaníliás cukor
3 dl tej
rumaroma+tej
tortadara
A Rakott babapiskóta sütés nélkül elkészítési módja:
A babapiskótákat egyenként rumaromás tejbe mártjuk, majd egy nagyobb tál (pl. jénai tál)aljára és oldalára szépen körberakjuk a piskóta darabokat. Majd a lereszelt gesztenyemassza felét, erre a lecsöpögtetett meggybefőttet, majd ismét a gesztenyemassza másik felét tesszük a tálba. Elkészítjük a vaníliás pudingot (főzés nélkül), rásimítjuk a gesztenyemassza tetejére. Ezután a habtejszínt elkészítjük a használati utasításnak megfelelően, 1 vaníliás cukrot is tehetünk még bele. Rásimítjuk a tetejére, végül tortadarával megszórjuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük, másnap fogyasztható.
Amikor belemártjuk a babpiskótákat a rumaromás tejbe, vigyázni kell, mert pillanatok alatt megpuhul, és szétmállik.
Rövid ideig kell belemártani a piskótákat.
Gyorsan elkészíthető, és nagyon finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: evus111, 2008. dec. 2. 13:29
A rakott babapiskóta sütés nélkül elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.