Csacsifül recept

Elkészítési idő 30 perc

A Csacsifül hozzávalói:
50dkg liszt
25dkg zsÍr
1kis doboz tejföl
3e.k.porcukor
2cs.van cukor
2,5dkg élesztő


A Csacsifül elkészítési módja:
Csak gyúrd össze az összes hozzávalót,és pihentesd egy éjszakát a hűtőben.Másnap kicsit gyúrd át,kb.5mm vastagra nyújtsd,és különböző alakú formákkal szaggasd.Egy felvert tojással kend meg a tetejét,fordÍtsd vanÍliás cukorba,és mehet a sütőbe!Előmelegített,nem túl forró sütőben kell sütni(én 230fokon szoktam).

Ebből a tésztából más sütit is csinálhatsz.Én szoktam pudingos kosárkát is csinálni,nagyon finom az is!Vagy csillag alakra szúrom ki a tésztát,és ha megsült,a csillag felét olvasztott étcsokiba mártom.Finom omlós a tészta,sokáig friss marad,sokáig eláll!Jó étvágyat hozzá!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csacsifül elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook