Pöstyéni túrós recept
A Pöstyéni túrós hozzávalói:8 tojás,
8 ek. cukor
8 ek. rétesliszt
40-50 dkg túró,
2-3 ek. cukor
5 dkg mazsola,
1 citrom reszelt héja
Tetejére : lekvár, vaníliás porcukor
A Pöstyéni túrós elkészítési módja:
A túrót a kristálycukorral, a mazsolával és a reszelt citromhéjjal összekeverem. A tojásfehérjéket a cukorral habbá verem, és a sárgájákat óvatosan hozzáadom. Két részre osztom. Az egyikbe, mint a piskótatésztába, a lisztet keverem, a másik felét meg óvatosan beleforgatom a túrókrémbe. Egy papírral bélelt tepsibe először a piskótatészta 2/3-át simítom, majd erre kerül a túros keverek. Tetejét a maradék piskótamasszával berácsozom, a rácsok közé baracklekvárt teszek és 180 °C-os sütőben megsütöm. Kockára vágva, vaníliás porcukorral meghintve tálalom
A rácsot habzsákból nyomom.
Sütési idő: kb. 35 perc
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: DuciJucika, 2009. máj. 14. 16:38
A pöstyéni túrós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.