Fahéjas madártej recept
A Fahéjas madártej hozzávalói:1.5 l tej
6 ek cukor
1/5 rész vaníliarúd
kb 2 cm fahéj
4 tojás
2 vaníliás cukor
1 késhegynyi őrölt fahéj
só
A Fahéjas madártej elkészítési módja:
A tejet a cukorral, a kettévágott (és kiszedett aprómaggal) vaníliarúddal, fahéj darabbal, pici sóval felforralom. Közben felverem a tojásfehérjét kemény habbá - a végén beleszórom az őrölt fahéjat és 1 vaníliáscukrot. A sárgáját kikeverem 1 vaníliáscukorral. Ha forr a tej, kislángra veszem, és belekeverem a sárgáját, ha ezzel is felforr belekanalazom a fehérjehabot. Kb 20 másodperc múlva megfordítom, így is 20 másodpercig forr, és kész is. Jól lehűtve fogyasztjuk.
Nagyon finom lesz a hab is és nem is esik össze.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. aug. 5. 11:58
A fahéjas madártej elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.