Karamelles szilvakompót recept
A Karamelles szilvakompót hozzávalói:- 50 dkg szilva,
- 10 dkg cukor,
- 1/4 l cseresznyelé,
- 1 kávéskanál + 1 késhegynyi fahéj,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- 1 evőkanál étkezési keményítő,
- 1 dl tejszín
A Karamelles szilvakompót elkészítési módja:
A megmosott szilvát félbevágjuk, kimagozzuk. A cukrot edényben lassan felolvasztjuk, és világos színűre karamellizáljuk. Keverés közben hozzáöntjük a cseresznyelevet. Beletesszük az 1 kávéskanál fahéjat, vaníliás cukrot, és úgy öt percig főzzük. Ezután beletesszük a szilvát is, és 2-3 percig pároljuk. Egy szűrőkanállal kivesszük a gyümölcsöt, és félretesszük. Egy evőkanál vízzel simára keverjük az étkezési keményítőt, és a léhez adjuk. Az egészet 1 percig főzzük, visszatesszük bele a szilvát, és együtt kihűtjük. A tejszínt a késhegynyi fahéjjal kemény habbá verjük. A karamelles szilvakompótot poharakba töltjük, tejszínhabbal és ostyával tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2006. nov. 18. 08:36
A karamelles szilvakompót elkészítési módja és hozzávalói.