Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Vörösboros szilva recept

Vörösboros szilva recept

A Vörösboros szilva hozzávalói:
- 1,5 kg szilva,
- 4 dl vörösbor,
- 2 dl gyümölcsecet,
- 75 dkg cukor,
- 1 fahéj,
- 80 ml rum


A Vörösboros szilva elkészítési módja:
A szilvát kimagozzuk. A bort az ecettel, cukorral és a fahéjjal állandó keverés mellett felforraljuk. Beletesszük a szilvát, és még egyszer felforraljuk. A tűzről levéve beleöntjük a rumot, és jól elkeverjük. A szilvával megtöltünk két befőttesüveget, és jól lezárjuk. Sötét, hűvös helyen 1-2 napig állni hagyjuk.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A vörösboros szilva elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook