Vörösboros szilva recept
A Vörösboros szilva hozzávalói:- 1,5 kg szilva,
- 4 dl vörösbor,
- 2 dl gyümölcsecet,
- 75 dkg cukor,
- 1 fahéj,
- 80 ml rum
A Vörösboros szilva elkészítési módja:
A szilvát kimagozzuk. A bort az ecettel, cukorral és a fahéjjal állandó keverés mellett felforraljuk. Beletesszük a szilvát, és még egyszer felforraljuk. A tűzről levéve beleöntjük a rumot, és jól elkeverjük. A szilvával megtöltünk két befőttesüveget, és jól lezárjuk. Sötét, hűvös helyen 1-2 napig állni hagyjuk.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2006. nov. 18. 08:35
A vörösboros szilva elkészítési módja és hozzávalói.