Sós sajtos sütemény recept
A Sós sajtos sütemény hozzávalói:30 dkg liszt
15 dkg margarin
15 dkg reszelt sajt
2 tojássárgája
csipett só
késhegynyi szódabikarbóna
sötőforma (kicsi dió vagy kifli)
KRÉM:
2 dl tej
2 evőkanál liszt
2 tojássárgája
10 dkg vaj
10 reszelt füstölt sajt
A Sós sajtos sütemény elkészítési módja:
Hozzávalókat összegyúrjuk, a kis formákat kibéleljük a tésztával, úgy hogy középen mélyedés maradjon. Forró sütőben világosra sütjük. KRÉM: 2 dl tejből 2 evőkanál lisztből pépet főzünk, melegen belekeverünk 2 tojássárgáját. Ha kihűl 10 dkg habosra kevert vajat, 10 dkg reszelt füstölt sajtot összekeverünk s az egészet a kihűlt péphez keverjük. (A pépet ízesíthetjük borssal, pirospaprikával, stb ízlés szerint.) A kisült tészta mélyedésébe rakjuk és összeragasztunk 2 süteményt.
"Kicsit" macerás elkészíteni, de nagyon finom.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: e28ddc7c9b, 2006. nov. 11. 21:30
A sós sajtos sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.