Vendégváró recept
A Vendégváró hozzávalói:50dkg liszt
3 db tojás
5 dkg zsír
20dkg porcukor
1 kávéskanálm szódabikarbóna
2 evőkanál méz
2 evőkanál kakaó
9 dl tej
1 cs margarin
30dkg porcukor
1-1-1 vanília ,puncs .csokipuding
A Vendégváró elkészítési módja:
A zsírt a tojást,a porcukrot.mézet kakaót és a szódabikarbónát vízgőz felett habosra keverjük.Beleöntjük a lisztet és átgyúrjuk.A tésztát 4 részre osztjuk,nyújtjuk és tepsi hátán sütjük/gáztepsi /Vigyázzunk hogy ne szárítsuk ki a lapot. A 3 féle pudingot 3-3-3 dl tejjel külön-külön megfőzzük ,majd hagyjuk kihűlni/hűlés közben kevergessük hogy ne legyen csomós /.A margarint a porcukorral habosra keverjük majd 3 részre osztva a kihűlt pudingokba keverjük.A vaníliásba rakhatunk vaníliáscukrot ,a puncsosba rumaromát és piros ételfestéket ,a csokisba kakaóport. A lapokat egymásra rétegezve megtöltjükm a krémekkel.A tetejét csokizhatjuk,ill.felvágás után porcukrozhatjuk.
Látszólag kicsit bonyolultnak tűnik,de nem az.A tészta nagyon jól nyújtható.Gyorsan puhul,és nagyon mutatós süti a háromféle színű krémmel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: f72d419d5f, 2007. febr. 12. 15:03
A vendégváró elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.