Sertéskaraj töltve recept
A Sertéskaraj töltve hozzávalói:4 szelet sertéskaraj,
só,
liszt,
olaj a kisütéshez,
Májtöltelék:
1 sertésmájkrém,
1 kemély tojás,
mustár,
só,
bors,
Gombatöltelék:
15 dkg gomba,
1 kis fej hagyma,
10 dkg darált sertéshús,
1 tojás,
só, bors,
Kolbásztöltelék:
10 dkg gyulai kolbász,
1 hagyma,
A Sertéskaraj töltve elkészítési módja:
A karajszeleteket verjük ki vékonyra, de vigyázzunk, hogy ne szakadjanak el. Megsózzuk, rárakjuk a tölteléket, és fogpiszkálóval vagy hústűvel a külső szélét a csontos feléhez szúrjuk. Lisztbe mártjuk, és forró olajban kisütjük. A töltelékek közül ízlés szerint választhatunk. Májtöltelék: a májkrémet összekeverjük a villával széttört keménytojással, egy kevés mustárral, sóval, borssal. Gombatöltelék: a gombát megpároljuk a hagymán, tovább pároljuk a darált hússal. Ha kihűlt, keverünk bele 1 egész tojást, sóval, borssal ízesítjük. Kolbászostöltelék: a kolbászt karikákra vágott hagymával együtt töltjük a húsba.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: bnedora, 2008. márc. 18. 11:22
A sertéskaraj töltve elkészítési módja és hozzávalói.