Sertésborda göngyölve és rántva recept
60 perc
A Sertésborda göngyölve és rántva hozzávalói:
60 dkg
sertéskaraj
10 dkg
kemény sajt
4 szelet sonka
2 db
tojás
4 evőkanál liszt
Szükség szerint só
zsemlemorzsa
A kisütéshez: olaj
A Sertésborda göngyölve és rántva elkészítési módja:
A karajt négy szeletre vágjuk, majd kicsontozzuk és óvatosan vékonyra kipotyoljuk. Mindkét oldalát megszórjuk kevés sóval. A sajtot négy szeletre vágjuk, a sonkából szintén vágunk vékony szeleteket. A hússzeletekre előbb a sajtot, majd a sonkát ráborítjuk, összegöngyöljük és hústűvel megtűzzük- Ha szükséges a hússzeletekkel a sajtot teljesen elborítjuk. Az előkészített szeleteket a előbb a lisztbe, majd a felvert tojásba és végül a morzsában megforgatjuk és bő olajban mérsékelt tűzön, olykor megforgatva készre sütjük. Párolt rizs és tartármártás vagy majonéz illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. szept. 16. 12:44
A sertésborda göngyölve és rántva elkészítési módja és hozzávalói.