Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Burgonyás laska recept

Burgonyás laska recept

Elkészítési idő 35 perc

A Burgonyás laska hozzávalói:
1 kg
enyhén sós vízben főtt burgonya
60 dkg
liszt
2-3 gerezd reszeét fokhagyma

A megkenéshez: olvasztott libazsír
tejföl vagy túró
esetleg lekvár.


A Burgonyás laska elkészítési módja:
A burgonyát főzés után megtisztítjuk, majd áttörjük. Összegyúrjuk a liszttel, kevés sóval és a zúzott fokhagyma levével, amit kicsit meghígítunk.Rudakat formázunk a masszából, amit 12-15 centiméteres darabokra vágunk és kinyújtunk kb. 1 centiméteres vastagságúra. Gáztűzhely plattniján, sütőlapon, vagy tűzhely tetején mindkét oldalát megsütjük, megkenjük libazsírral, túróval, vagy tejföllel. Ha lekvárral akarjuk kínálni a tésztába ne tegyünk fokhagymát.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A burgonyás laska elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook