Burgonyás laska recept


1 kg
enyhén sós vízben főtt burgonya
60 dkg
liszt
2-3 gerezd reszeét fokhagyma
só
A megkenéshez: olvasztott libazsír
tejföl vagy túró
esetleg lekvár.
A Burgonyás laska elkészítési módja:
A burgonyát főzés után megtisztítjuk, majd áttörjük. Összegyúrjuk a liszttel, kevés sóval és a zúzott fokhagyma levével, amit kicsit meghígítunk.Rudakat formázunk a masszából, amit 12-15 centiméteres darabokra vágunk és kinyújtunk kb. 1 centiméteres vastagságúra. Gáztűzhely plattniján, sütőlapon, vagy tűzhely tetején mindkét oldalát megsütjük, megkenjük libazsírral, túróval, vagy tejföllel. Ha lekvárral akarjuk kínálni a tésztába ne tegyünk fokhagymát.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. szept. 12. 04:41
A burgonyás laska elkészítési módja és hozzávalói.