Tejszínes, fokhagymás szelet recept
A Tejszínes, fokhagymás szelet hozzávalói:6 szelet csirkemell vagy pulykamell
2,5 dl főzőtejszín
kb. 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
só,bors
2-3 ek. liszt
1 tk. pirospaprika
Körethez:
6 nagyobb burgonya
3 ek. olvasztott vaj
rozmaring
zúzott fokhagyma
A Tejszínes, fokhagymás szelet elkészítési módja:
A csirkemellet sózom,borsozom és pirospaprikás lisztbe forgatom. Egy lábasban vajon hirtelen elősütöm a húsokat,legyen egy kis színe. Visszateszem a lábasba mindet, öntök alá kb. 1 dl vizet és a fokhagymával elkevert tejszínt.Készre párolom. A körethez: A burgonyát megpucolom,feldarabolom,sós vízben éppen csak puhára főzöm.Lecsöpögtetem.Egy hőálló tálba rakom őket és olvasztott vajjal meglocsolom a tetejüket,megszórom rozmaringgal.Forró sütőben megsütöm pirosra.Ahogy kivettem a sütőből zúzott fokhagymával átforgatom.Azonnal tálalom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. febr. 10. 16:21
A tejszínes, fokhagymás szelet elkészítési módja és hozzávalói.