Cukkinikorongok gombaraguval recept
A Cukkinikorongok gombaraguval hozzávalói:2 személyre:
1 db cukkini
10 dkg reszelt sajt
0.5 dl tej
0.25 kiskanál bors
2.5 evőkanál olívaolaj
30 dkg gomba
1 db grillezett piros kaliforniai paprika
2 db tojás
só, bors
A Cukkinikorongok gombaraguval elkészítési módja:
A cukkinit lereszeljük, összekeverjük az enyhén felvert tojással, a sajttal, a tejjel és a borssal, majd sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítünk 1½ evőkanál olívaolajat, beleöntjük a masszát, és aranybarnára sütjük benne. Ha megsült, a lepényt egy vágódeszkára helyezzük (lehetőleg egyben), és korongokat vágunk belőle. Felhevítjük a maradék olajat, hozzáadjuk a negyedekre vágott gombát, majd sózzuk, borsozzuk, és 3-4 perc alatt puhára főzzük. A grillezett paprikát botmixerrel pürésítjük. Tálaláskor a korongok köré rendezzük a gombát, és meglocsoljuk a paprikaszósszal.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. febr. 8. 15:22
A cukkinikorongok gombaraguval elkészítési módja és hozzávalói.