Gombás-petrezselymes vagdalt hús recept
A Gombás-petrezselymes vagdalt hús hozzávalói:50 dkg darált hús
10 dkg szikkadt kenyér
30 dkg csiperkegomba
5 dkg húsos szalonna
1 hagyma
1 tojás
só
őrölt bors
tej
petrezselyemzöld
A Gombás-petrezselymes vagdalt hús elkészítési módja:
Az apróra kockázott szalonnát kevés olajon kiolvasztjuk, beleszórjuk az apróra vágott hagymát, s puhára pároljuk. Hozzáadjuk a gombát és megpuhítjuk. A keveréket a darált húshoz öntjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tejben áztatott, kinyomkodott kenyeret, a tojást és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Összedolgozzuk, s ha kell, még ízesítjük. Egy darab alufóliát megszórunk zsemlemorzsával, ráhelyezzük a masszát és az alufólia segítségével megformázzuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 1-másfél órát sütjük.
Az első 30 percben alufóliába göngyölve süssük, majd pirítsuk meg a tetejét.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. febr. 5. 11:39
A gombás-petrezselymes vagdalt hús elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.