Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Kapros-tejszínes csirke recept

Kapros-tejszínes csirke recept

Elkészítési idő 60 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

A Kapros-tejszínes csirke hozzávalói:
60 dkg csirkemell
6-8 gerezd fokhagyma
3 dl natúr joghurt
2 dl tejszín
kapor (friss vagy szárított)
olívaolaj
keményítő

bors


A Kapros-tejszínes csirke elkészítési módja:
A csirkemellett apró kockákra vagy csíkokra vágjuk, és pici olívaolajon megpirítjuk (fehéredésnél kicsit tovább). Ha teljesen megpuhult a csirke, hozzáadunk kb. 2 dl vizet, a joghurtot és 1 púpos ek keményítőt, majd elkeverjük. Ha friss kaprunk van, 2 kisebb csokrot apróra vágunk, ha szárított, kb. 2 lapos evőkanálnyit a csirkére szórunk. A megpucolt fokhagymagerezdeket fokhagymanyomóval (vagy apró darabokban) a csirkéhez adjuk. Teszünk hozzá ízlés szerint sót és borsot. Elkeverjük, majd még egyszer összerottyantjuk az egészet. A végén hozzákeverjük a tejszínt. (Ha túl híg lenne, keményítővel sűríthetjük.)


Kategória: Húsételek receptjei


A kapros-tejszínes csirke elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook