Kapros-tejszínes csirke recept
60 perc
Szénhidrátszegény
A Kapros-tejszínes csirke hozzávalói:
60 dkg csirkemell
6-8 gerezd fokhagyma
3 dl natúr joghurt
2 dl tejszín
kapor (friss vagy szárított)
olívaolaj
keményítő
só
bors
A Kapros-tejszínes csirke elkészítési módja:
A csirkemellett apró kockákra vagy csíkokra vágjuk, és pici olívaolajon megpirítjuk (fehéredésnél kicsit tovább). Ha teljesen megpuhult a csirke, hozzáadunk kb. 2 dl vizet, a joghurtot és 1 púpos ek keményítőt, majd elkeverjük. Ha friss kaprunk van, 2 kisebb csokrot apróra vágunk, ha szárított, kb. 2 lapos evőkanálnyit a csirkére szórunk. A megpucolt fokhagymagerezdeket fokhagymanyomóval (vagy apró darabokban) a csirkéhez adjuk. Teszünk hozzá ízlés szerint sót és borsot. Elkeverjük, majd még egyszer összerottyantjuk az egészet. A végén hozzákeverjük a tejszínt. (Ha túl híg lenne, keményítővel sűríthetjük.)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Shephard, 2013. febr. 5. 11:38
A kapros-tejszínes csirke elkészítési módja és hozzávalói.