Házi ropi recept


20 dkg liszt
10 dkg puha vaj vagy margarin
1,5 dl joghurt
só
Kenéshez:
1 tojás
Tetejére:
sajt
durva szemű só
szezámmag
A Házi ropi elkészítési módja:
Keverjük jól össze a lisztet a sóval, majd adjuk hozzá a margarint és a joghurtot. Ezt gyúrjuk jó simára. Pihentessük 20 percig. Belisztezett munkalapon nyújtsuk ki a tésztát, kenjük meg a tojással, és szórjunk rá sót, sajtot és szezámmagot. Vágjuk vékony rúdakra, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. 200 fokon süssük 15-20 percig, amíg szép, pirosas nem lesz.
Ha sajt nélkül készítjük, még belefér a 90 napos szénhidrát napjába.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Shephard, 2013. febr. 1. 20:54
A házi ropi elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.