Runeberg muffinjai recept
A Runeberg muffinjai hozzávalói:200 g vaj vagy margarin,
2 dl cukor,
2 tojás,
2 dl liszt,
1 kiskanál sütőpor,
1 kiskanál őrölt cardamom,
2 dl édes kétszersült vagy kekszmorzsa,
2 dl őrölt mandula,
1 dl tejszín, málna lekvár.
Kenéshez: 2 dl víz,
1 dl cukor,
kevés rizspálnika vagy rum.
A tetejére: málna vagy narancslekvár.
Bevonat: 1 dl bevonócukor,
2 kanál víz vagy citromlé
A Runeberg muffinjai elkészítési módja:
Melegítsük elő a sütőt 200° C-ra. Daráljuk le a mandulát és keverjük össze a morzsával. Keverjük ki a vajat a cukorral. Adjunk hozzá egyenként a tojásokat, és dolgozzuk jól össze. Adjuk hozzá a a lisztet, a sütőport. Keverjük hozzá a cardamomt, a morzsát és a mandulát, végül a tejszínt. A muffinformákat kizsírozzuk, és megtöltjük a masszával (hagyjunk helyet a formában, hiszen a muffin meg fog nőni). Az ujjunkkal egy kis mélyedést készítünk minden muffin tetejére, és megtöltjük lekvárral. Tizenöt percig sütjük. Forraljuk fel a vizet és olvasszuk fel benne a cukrot, ízesítsük a rummal vagy rizspálinkával. Ezzel kenjük meg a megsült muffinokat. Amikor még melegek, tegyünk még egy fél kanál lekvárt a közepükbe. Hagyjuk kihűlni őket. Keverjük össze a bevonócukrot és a vizet vagy citromlevet egy kis tálban, és öntsük le vele a muffinokat
Ebból az adagból 20-25 db lesz.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Lisbett, 2007. márc. 18. 20:49
A runeberg muffinjai elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.