Bácskai rizses hús recept
A Bácskai rizses hús hozzávalói:50 dkg sertéshús
30 dkg zöldpaprika
20 dkg rizs
15 dkg paradicsom
1 vöröshagyma
pirospaprika
só
A Bácskai rizses hús elkészítési módja:
A hagymát aprítsd fel. Pici olajon dinszteld meg, majd dobd rá a húst. Sózd meg, és pirítsd meg egy picit. Ha már barnul, szórd meg pirospaprikával, engedd fel vízzel, és fedő alatt kezdd el párolni. A rizst mosd meg, majd hagyd lecsepegni. Amikor a hús már majdnem puha, tedd át egy tűzálló edénybe, keverd hozzá a rizst, a felaprított zöldpaprikát és a paradicsomot. Sózd meg, majd engedd fel annyi vízzel, hogy ellepje az ételt. Előmelegített sütőben párold puhára.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. jan. 28. 15:57
A bácskai rizses hús elkészítési módja és hozzávalói.