Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Áfonyalekváros csirkemell recept

Áfonyalekváros csirkemell recept

Az Áfonyalekváros csirkemell hozzávalói:
60 dkg csirkemellfilé

10 dkg vaj vagy olaj



mustár

áfonyalekvár


Az Áfonyalekváros csirkemell elkészítési módja:
A csirkemelleket szeletekre vágjuk, kissé megklopfoljuk, megsózzuk és borsozzuk. A serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és amikor már forró, belehelyezzük a csirkemelleket, melyeknek mindkét oldalát megpirítjuk. Ha már barnás a teteje, kivesszük a serpenyőből, majd az egyik oldalát vékonyan bekenjük mustárral. A mustáros oldalával tegyük újra a serpenyőbe 2-3 percre, fedő alatt pároljuk.Kevés vizet önthetünk hozzá. Újból kivesszük a csirkemelleket, és a másik oldalukat áfonyalekvárral kenjük meg, ezután újabb 2-3 perc következik a serpenyőben. A mustár és az áfonya nagyon pikáns édes-savanyú ízhatást eredményez.

A csirkemellet krumplikrokettel, krumplipürével vagy karikára vágott sült krumplival tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


Az Áfonyalekváros csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook