Borsos csirkecomb recept
A Borsos csirkecomb hozzávalói:4 egész csirkecomb
10 dkg császárszalonna
2 ek liszt
1 ek apróra vágott petrezselyemzöld
1csirkehúsleveskocka
3 dl vörösbor
25 dkg csiperkegomba (apró)
őröltbors
só
20 dkg gyöngyhagyma
3 gerezd fokhagyma,
A Borsos csirkecomb elkészítési módja:
A csirkecombok bőrét óvatosan levágjuk. A gyöngyhagymákat 3 percig sós vízben főzzük, majd lecsöpögtetjük. Egy nagyobb teflonedényben a gombát közepes lángon 3 percig fonnyasztjuk, majd a levét leöntjük. A szalonnát és a hagymát kockákra vágjuk, majd aranyszínűre pirítjuk. A sült szalonnakockákat kiveszük, összekeverjük a gyöngyhagymákkal, a zsírjában a húst átsütjük, liszttel megszórjuk, borral meglocsoljuk. Hozzáadjuk a szalonnás hagymát, a kevés vízben felforralt leveskockát, a zúzott fokhagymát és a gombát. Sóval, borssal ízesítjük. Fedő alatt közepes lángon 20 percig pároljuk. Végül apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Forrón tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. aug. 12. 10:33
A borsos csirkecomb elkészítési módja és hozzávalói.