Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirkeszárny szerecsendióval recept

Csirkeszárny szerecsendióval recept

A Csirkeszárny szerecsendióval hozzávalói:
6 csirkeszárny
2,5dl tej
2 ek liszt
3 ek olaj
1 kk delikát
1 mk őrölt szerecsendió-virág
fél mk törött fehér bors
kevés só


A Csirkeszárny szerecsendióval elkészítési módja:
A csirkeszárnyakat mindkét oldalán gyengén megsózzuk, majd lisztbe mártjuk. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és beletesszük egymás mellé a szárnyakat. Mindkét oldalukat néhány perc alatt, erős lángon átsütjük, majd ráöntjük a tejet. Rászórjuk a delikátot, a borsot és a szerecsendió-virágot. Kis lángon, befedve, puhára pároljuk. A serpenyőt időnként megrázogatjuk, de nem kevergetjük. 15 percnyi párolás után a húsdarabokat megfordítjuk. Mire az étel elkészül, sűrű, ízes mártás lesz alatta. Bármilyen köret illik hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


A csirkeszárny szerecsendióval elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook