Csirkeszárny szerecsendióval recept

6 csirkeszárny
2,5dl tej
2 ek liszt
3 ek olaj
1 kk delikát
1 mk őrölt szerecsendió-virág
fél mk törött fehér bors
kevés só
A Csirkeszárny szerecsendióval elkészítési módja:
A csirkeszárnyakat mindkét oldalán gyengén megsózzuk, majd lisztbe mártjuk. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és beletesszük egymás mellé a szárnyakat. Mindkét oldalukat néhány perc alatt, erős lángon átsütjük, majd ráöntjük a tejet. Rászórjuk a delikátot, a borsot és a szerecsendió-virágot. Kis lángon, befedve, puhára pároljuk. A serpenyőt időnként megrázogatjuk, de nem kevergetjük. 15 percnyi párolás után a húsdarabokat megfordítjuk. Mire az étel elkészül, sűrű, ízes mártás lesz alatta. Bármilyen köret illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. aug. 10. 21:06
A csirkeszárny szerecsendióval elkészítési módja és hozzávalói.